Januári kikapcsolódás

2021. március 03. 17:54 - Sara Solti

shutterstock_1865393920.jpg

A januári időszakban is jót tesz a lelkünknek és testünknek egy kis kikapcsolódás a szabadban. A kirándulásokról a fagyos időben sem kell lemondanunk, ezért hoztunk egy kis segítséget, hogy hova érdemes ellátogatni.

Eplény

Eplény hallatán azonnal a sípályák jutnak az eszünkbe, de tudtad, hogy libegőzni is lehet? Bizony! Ha felkerekedtek a családdal és az Ámos-hegyi tanösvényt veszitek úticélnak, akkor megcsodálhatjátok a gyönyörű tájat, ami nem csak a tavaszias meleg napokon járható.

Szerencsére az útvonal abszolút gyerekbarát, ezért nem kell attól tartani, hogy meredek részekkel van tele az út és ha el is fáradnátok, akkor jön a kedvencünk: a libegő. Ha Budapesten is imádod a libegőzést, akkor is szeretni fogod, különösen, ha hó is esik.

Az út itt azonban nem ér véget, mert a kilátóba is el lehet látogatni, ahol az egyedülálló balatoni tájban gyönyörködhetnük.

Ha csak a sípályára szeretnél ellátogatni, akkor autóval is könnyedén eljuthatsz a hegy lábáig, ahonnan libegő visz fel a hegy tetejére.

Ha azt hitted, hogy ezzel vége a kirándulásnak tévedtél! Bár az igazi szezon tavasztól késő őszig tart a balatoni részen, mégis megéri télen is ellátogatni és túrázni. Akár evezős túrára is indulhatunk, illetve ne feledkezzünk meg a kulináris élményekről sem, amit a rengeteg kis kávézó adhat nekünk és bár jelenleg elvitelesen, de élvezhetjük a finomságokat.

A következő ajánlásunk Hévíz, ahol akár a tóban is megmártózhatsz, hiszen a víz kellemes hőmérsékletű. Utána pedig jöhet Lillafüred, ahol a barlangokat bármikor meglátogathatjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr4116449290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása