A legizgalmasabb belföldi kirándulóhelyek a Budget ajánlásával!

2020. június 23. 12:24 - Sara Solti

Hortobágyi Nemzeti Park

 

A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk első nemzeti parkja, melyet 1973. január 1-jén hozott létre az Országos Természetvédelmi Hivatal. Területe 82 000 hektár. 1999. november 30-án Marrákesben, az UNESCO Világörökség Bizottságának ülésén felvették a Hortobágyi Nemzeti Park egész területét a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listájára. Hortobágy és a nemzeti park már várja a látogatókat: az érkezők részt vehetnek különböző pusztai programokon, megismerkedhetnek a helyi természeti sokszínűséggel, a csikósok egykori életével, a nemzeti park munkájával, a gyerekek pedig garantáltan imádják majd a vadasparkot is. 

 

Szafaripark Szada

 

Magyarország első autós szafari parkja is várja az érdeklődőket, Budapest mellett Szadán.

Az ország két legnagyobb utazó cirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre. A park területére kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthatunk be, ahol közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat.

Tihanyi őslevendulás

Ismét egy képeslapra kívánkozó látnivaló, melyek legszebb példáit a franciaországi Provence-ban láthatjuk, de nekünk magyaroknak nem kell ilyen messzire menni, ha élvezni akarjuk a lila virágok szépségét. Tihanyban a levendula szüretet júniusban szokták megtartani fesztivál keretében. A tihanyi levendula szedő fesztivált idén  június 13-28 között rendezik meg. 

Szalajka-völgy

A Szilvásváradon végződő, magashegységi jellegű Szalajka-völgy a Bükk hegység egyik legszebb, a kirándulók számára legjobban kiépített része. A Szalajka-patakban már hosszú ideje vadon él a sebes pisztráng, aminek szaporítása érdekében a patak medrét több helyen visszaduzzasztották, mesterséges neveldéket alakítottak ki. Magyarország egyik legkedveltebb kiránduló helye az őskortól lakott középhegységi jellegű völgy a latin sal alcali után szalalkálinak nevezett hamuzsír égetése után kapta a nevét. Számos természeti látnivalóját és ipari műemlékét gyalogosan, kerékpárral vagy a híres erdei kisvonattal is felfedezhetjük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7515910952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása