Őszi álomhely - Villány

2020. december 17. 16:47 - Sara Solti

shutterstock_1702221565.jpg

 

Ősszel a táj is megváltozik, minden megnyugszik és elcsendesedik. Ilyenkor a kirándulás is más, főleg a Villányi Borvidéken. Ha még nem jártál azon a területen, akkor érdemes elnézned, hiszen rengeteg látnivaló van.

 

  1. Palkonya

A 350 főből álló falu ma is hűen őrzi a régi hagyományokat. A legnevezetesebb műemlék a község végében található 53 présházból álló pincesora. Itt érdemes megnézni a Szent Bertalan kápolnát és a közelben található pincészeteket.

 

  1. Pécsi városnézés

Dél-Dunántúli városnézés az egyik legszebb városban. Pécsen rengeteg olyan hely található, ahova érdemes ellátogatni. Ókeresztény sírkamrák és a török kor megidézése, azoknak akik szeretik a történelmet. A Bazilikát vétek kihagyni, hiszen a tetejére felsétálva pompás látvány tárul elénk.

 

  1. Siklósi-vár

A vár az egyik legjobb állapotban fennmaradt középkori emlék. Tudtad, hogy itt forgatták a Tenkes kapitányát? Akik, anno szerették a sorozatot, nekik kihagyhatatlan pont. A építmény emellett rengeteg programnak ad otthont pl.: kiállítások, előadások stb.

 

Zárásként a dűlőtúrázást se felejtsük ki, mert Villányban ez szintén egy fontos momentum. A szőlőtőkék napsütésben az igaziak, de az őszi fények teljesen más megvilágításba helyezik a területet. Ha autóval mentek, akkor készüljetek fel 1-2 km hosszú sétára, de a környező borászatokból már szerveznek traktoros kirándulásokat is �

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1616348414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása