Szabadtéri múzeumok a nyárra 1. rész

2021. július 06. 21:11 - Sara Solti

Akik itthon tervezték a nyaralásukat, de szeretik mozgalmasan tölteni a vakációt, vagy csak hétvégi kimozdulást szeretnének, azoknak hoztunk pár kültéri múzeum lehetőséget.

Nézzük is az első ajánlásunkat, ami nem más, mint Szentendre:

shutterstock_1422738575.jpg

Hazánk legnépszerűbb múzeuma a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, ami az ország néprajzi egységeit mutatja be. A 60 hektáros területen a látogatható részek száma összesen nyolc darab, de ez folyamatosan bővül. A parkban kiállított tárgyak eredeti darabok a 18. századtól a 20. század elejéig terjedő időszakokból. A rekonstruált házak, gazdasági épületek, tanyák, kertek, malmokat között megismerjük a régi falusi élet hétköznapjait.

Mivel a Skanzen hatalmas területen fekszik, a megközelítését egy kisvasút teszi könnyebbé, ami 2009 óta jár a helyszínre (itt felhívnánk a figyelmet arra, hogy külön jegy szükséges ahhoz, hogy utazhassunk a vonaton).

A Skanzen meglátogatását azoknak is ajánljuk, akik már jártak itt, hiszen májustól szeptember végéig a hétvégéken folyamatosan programokkal várják a látogatókat.

 

Aquincum

Az Óbuda területén található történelmi települést nem lehet kihagyni, az Alsó-Pannónia egykori fővárosát Aquincumot. Ez a gyönyörű rész régen katonai tábor és polgári település volt, előbbi ma Táborvárosi Múzeum, utóbbi Aquincumi Múzeum néven látogatható. Már 1778-ban megtalálták az első romokat és a későbbiekben még nagyobb területet ástak elő. A múzeumot pedig 1984-ben nyitották meg a látogatók előtt. Később 2007-től állandó kiállítást nyílt a parkban, ami „Róma Aquincumban” néven ismert. A kiállítás korábban nem látható tárgyakat mutat be, amelyek közül a legkülönlegesebb a (75 évvel megtalálását követően még mindig kitűnő állapotban látható) aquincumi víziorgona.
A romterületen másik híres épülete az ún. Festőház, amely egy római polgárház rekonstrukciója.

Te melyik múzeumot látogatnád meg szívesen?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr116614694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása