Álomhelyek a hűvös időszakban

2020. december 30. 14:46 - Sara Solti

shutterstock_1175477854.jpg

Jelenleg azt az időszakot éljük, amikor inkább belföldön utazunk, kirándulunk és pihenünk. A bakancslista végtelen, hiszen Magyarországon rengeteg szép hely található igazi kincsekkel.
Hosszú hétvégére vagy csak egy rövid kirándulás erejéig, de a következő városokba érdemes ellátogatni a hely szépsége és hangulata miatt.

 

Szentendre:

Bár minden évszakban elvarázsolja a látogatókat, mi most az hideg időszakot emelnénk ki. Rengeteg izgalmas dolgokat rejt magában a város. Első körben az adventi vásár, ahol az illatok és fények azonnal magával ragadják az embert. Érdemes a kürtöskalácsosnál kezdeni, hiszen az adja meg az igazi karácsonyi érzést. Utána betérhetünk a múzeumba, ahol a régi fadíszeket is megcsodálhatjuk.

A hideg hónapokban korán sötétedik, így a szentendrei fények csak még hívogatóbbak lesznek.

 

Miskolc:

Szentendre után ismét egy elvarázsolt világba kerülhetünk hála a Tündérkertnek, ami a látogatók egyik kedvenc helye (ingyenese látogatható). Az egyik legromantikusabb hely, ha csak egy napotok van a kirándulásra.

A téli fények itt is nagy hangsúlyt kapnak és a kivilágított város láttán azonnal megjön a kedvünk egy kis forralt borozáshoz.

A budapesti kivilágított villamos után itt is érdemes a helyi villamost megtekinteni, ami talán még szebb, mint a fővárosban.

 

A hideg évszakoknál se feledkezzünk meg az autónk védelméről, hiszen a téli gumik nélkül a fagyos utakon életveszély az utazás. Ha hosszabb utazáshoz készülsz/készültök érdemes az utón lecserélni a nyári gumikat!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr516355742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása