Utazz a Budgettel és fedezd fel Európát!

2019. május 07. 17:59 - Sara Solti

Top 6 bakancslistás autós úti cél

A legkedveltebb autós úti céljaink itt vannak a szomszédban! A Budget Autókölcsönző legutóbbi kutatásából fény derül arra, hogy melyek azok a hazai és európai városok, amelyeket mi magyarok a leginkább kedvelünk, ahová a legszívesebben megyünk. Válaszd ki te is a kedvencedet, pakold be a bőröndödet és foglalj autót a Budgetnél, néhány kattintással!

 

Siófok | Kapcsolódj ki a magyar tengernél!

Pünkösdi hétvége a Plázson (június 7-10.)

A balatoni régió népszerűsége hosszú évtizedek óta töretlen, ami nem véletlen, hiszen évszaktól függetlenül izgalmas programokkal várja a kikapcsolódni vágyókat. Pünkösd hosszú hétvégéjén négynapos eseménysorozattal fogadja az érdeklődőket a siófoki Hajóállomás, ahol a kicsik és nagyok is garantáltan megtalálják a számukra legizgalmasabb elfoglaltságot. A színpadon fellép többek között az Old Boys és a Compact Disco, lesz kézművesvásár és a különböző gasztronómiai programok közül is kedvükre válogathatunk.

Budapest-Siófok: 55 perc

 

Eger | Fesztiválozz a Bolyki-völgyben!

Feszt!Eger (május 30.-június 1.)

Eger legnagyobb könnyűzenei fesztiválján a legismertebb haza fellépőkkel találkozhatunk. Ott lesz a színpadon többek között a Halott Pénz, Bye Alex és a Slepp, a Quimby és az Anna & the Barbies is. A fesztivál helyszíne rendkívül egyedi: a fesztivál egy parkosított riolittufa kőbányában található, óriási sziklafalakkal, azokra vetített fényfestésekkel és páratlan hangulattal.

Budapest-Eger: 1 óra 21 perc

 

Sopron | Látogass el az ország legtündéribb gyermekrendezvényére!

Soproni Tündérfesztivál (június 8-9.)

Sopron legtündéribb gyermekrendezvénye a Tündérfesztivál, amely már 11 éve állandó és népszerű programja a nyárelőnek. A Tündérfesztiválon mindenki kihozhatja magából a legjobbat: a belül rejtőző tündért, vagy éppen a manót. Ez egy igazi családi program, ahol legfőbb érték az elfogadás, a türelem, a jó szándék és nem utolsó sorban a kíváncsiság. A program dress code-ja: kislányoknak tündérszárny, kisfiúknak manósapka.

Budapest-Sopron: 2 óra 8 perc

 

 Ausztria, Bécs | Válaszd Európa legnagyobb szabadtéri fesztiválját!

Dunasziget fesztivál (június 21-23.)

Június végén a bécsi Dunasziget egy hétvége erejéig kereken hárommillió látogatót befogadó mega-parti színhelyévé válik. A Dunasziget fesztiválon a legkülönfélébb műfajokat képviselő zenészek 600 órányi programot kínálnak a közönségnek. A különböző témaszigeteken minden korosztály és minden ízlés megtalálja a neki tetsző szórakozást. Párhuzamosan tizenegy színpadon zajlanak a legkülönfélébb műfajok koncertjei. Ezen kívül lesz még kabaré-, sport-, és gyerekprogram is.

Budapest-Bécs: 2 óra 51 perc

 

Horvátország, Rovinj | Nem csak profi salsa táncosoknak!

Salsa Fesztivál (június 24.-július 1.)

Mára igazi hagyománnyá vált, a szezonnyitó rovinji salsa fesztivál. A Főtéren táncbemutatókat láthatunk, több mint ötezer fellépővel a világ minden tájáról. Ahogy leszáll az este, fokozódik a latinos tempó, a véget nem érő tánc pedig garantált. Az egyhetes fesztiválnak van hajós, diszkós, bulizós része is, így azok is jók fogják érezni magukat, akik még nem profi salsa táncosok.

Budapest-Rovinj: 5 óra 38 perc

 

Erdély, Csíksomlyó | Ismerd meg a katolikus székelység híres búcsújáró hagyományait!

Csíksomlyói búcsú (június 7-10.)

A csíksomlyói Mária-kegyhelyre, a Szűzanya csodatevő szobrához való pünkösdi zarándoklat kiemelt vallási esemény. Minden évben több százezer ember zarándokol Somlyóra és vesz részt a Szűzanya tiszteletére tartott körmeneten, szentmisén. Csíksomlyó különleges jelkép a magyarság szemében. Az ideérkezők nemcsak hitük mellett állnak ki, hanem minden évben kifejezik ragaszkodásukat nemzetükhöz és anyanyelvükhöz is.

Budapest-Csíksomlyó: 8 óra 24 perc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7114813430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása