Ezeket a kirándulóhelyeket ne hagyd ki ősszel!

2020. október 02. 17:51 - Sara Solti

Hazánk a lombhullás idején is valódi ékszerdoboz. Nézzük, melyek azok a helyek, melyek ősszel is csodás arcukat mutatják és gyönyörű színekben pompáznak, így érdemes meglátogatni, ha egy kicsit kiszakadnánk a hétköznapok nyüzsgéséből.

 

Dobogókő

A Dunakanyar szívében található Dobogó az egyik leglátogatottabb kirándulóhely. Ha igazán gyönyörű panorámás kilátást szeretnél elérhető közelségben, akkor hátizsákot fel és indulhat is a túra! Három körséta-útvonal lehetséges és bármelyikre is essen a választásunk, jobbnál jobb helyeken kirándulhat az ember.

 

Szalajka-völgy

A Szilvásvárad határában található kirándulóhely szintén közkedvelt a családosok körében. A gyerekeket azonnal elvarázsolja a vadregényes erdei kisvasút. Ezeket mindenképp érdemes útba ejteni, ha a Szalajka-völgy felé veszitek az irányt:

-          Fátyol-vízesés

-          Szalajka-forrás

-          Erdei Múzeum

-          Istállós-kői-barlang

 

Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

A vácrátóti botanikus kert az ország egyik legnagyobb növényvilággal rendelkező helyszíne. A 27 hektáros területen körülbelül 13 000 faj található. A kert a gazdag növényzet mellett rengeteg hal- és madárfajtának ad otthont, ahol számos útvonal közül választhatjuk ki a kedvünkre valót, illetve az aktuális edzettségünknek megfelelőt.

 

Pilis

Természetesen, ebből a listából sem maradhat ki a Pilis. A Budapest és Esztergom között található hegységünk legmagasabb pontja 756 méter, melyet páratlan kilátása és természeti kincsei miatt nagyon sokan felkeresnek. Tökéletes túraútvonalak kanyarognak kaptatókon és lankás tájakon át, így már csak a jó társaság hiányzik egy tökéletes őszi naphoz!

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr916225032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antisocialnetwork 2020.10.03. 12:08:31

Hát ez tényleg budget egy írás.

clemens 2020.10.04. 11:37:52

Ezt a 4 közhelyet tudtad kiizzadni?
De legalább ezek lennének megtöltve valódi információkkal!
süti beállítások módosítása