Téli programok, melyeket kár lenne kihagynod

2019. március 13. 17:03 - Sara Solti

budgetsieles.jpg

 

A téli hónapokban a hideg ellenére rengeteg érdekes és izgalmas program várja a családosokat, és mindazokat, akik szeretnének aktívan kikapcsolódni.

Blogbejegyzésünkben most a top 3 téli programról írunk, melyeket kár lenne kihagyni.

  1. Korcsolyázás

Elsőre bonyolultnak és veszélyesnek tűnhet, azonban pillanatok alatt bele lehet jönni. A vidéki tavak mellett már Budapesten is számtalan lehetőség van kipróbálni ezt a sportot. A Városligeti műjégpálya már novembertől várja az érdeklődőket, de a Csepelen megtalálható különleges Jégfolyosót sem érdemes kihagyni. Családosoknak egy kirándulás keretein belül a Tatabányai Műjégpályát javasoljuk.

  1. Síelés, snowboardozás

ezekhez a sportokhoz elengedhetetlen egy jó oktató, de miután elsajátítottuk az alapokat, onnantól már gyerekjáték az egész. A leggyönyörűbb síparadicsomok Franciaországban találhatóak, pl. Puy Saint Vincent, vagy Les Orres, azonban ma már Magyarország is büszkélkedhet sípályákkal. Eplény, Mátraszentistván és Sátoraljaújhely egészen márciusig várja a síelni vágyókat, 8 kilométeres pályarendszerekkel, közvetlen szállással, és az elmaradhatatlan hüttékkel. Javasoljuk a kezdőknek, hogy először próbálják ki az csodálatos itthoni terepeket!

  1. Téli kirándulás

Kirándulni nem csak nyáron lehet, sőt a hófödte tájak sokkal gyönyörűbbek a téli hónapokban. A Balaton északi partján rengeteg remek hely van, amiket érdemes meglátogatni. Amennyiben alkalmasak az időjárás és útviszonyok a kiránduláshoz, nyugodtan felmászhattok Balatonbogláron a Gömb-kilátóba, de a túloldalon, Tihanyból is csodaszép a téli balatoni panoráma. Ha családos utazásra indultok, ne feledkezzetek meg a hóláncról sem!

  1. +1 Szaunázás

Az eredetileg Finnországból származó szaunázási szokás mára már meghódította az egész világot. több változata létezik a legismertebb a finn szauna és az infraszauna. A szauna nem csak tökéletes kikapcsolódás a téli hidegben, de a szervezetünknek is nagyon kedvező program. Egy átlagos szaunázás 1-1,5 órát jelent, 2-3 pihenővel. Ezekben a pihenőben érdemes hideg vizes zuhanyt venni a felfrissülés érdekében. Próbáljátok ki Ti is, és kapcsolódjatok ki ebben a zord időben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr4214686660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása