Utazás a városok közt

2020. augusztus 31. 13:20 - Sara Solti

A Balaton, azaz a „Magyar Tenger”

Európa legnagyobb tavának tartják számon, mely a Zala folyóból torkollik, Svájchoz hasonló tájakkal rendelkezik és a magyar emberek többsége itt kapcsolódik ki a nyári időszakban. A Balaton a táptalaja történelmi erődöknek, víz alatti barlangoknak, borászatoknak, pincészeteknek, festői városoknak és lélegzetelállító tájaknak. 

Itt van pár hely a Balaton északi és déli oldaláról, amiket mindenképpen érdemes meglátogatnod! 

 

ÉSZAK: 

A Balaton északi partján, a csendesebb oldalon, találhatjuk meg a lélekkel teli vízparti városokat, mint Balatonfüred, Keszthely és Tihany.

Keszthely a Festetics-kastély otthona, a barokk építészeti gyöngyszeme, ami zöld övezettel és szökőkutakkal van körülölelve. Ez a fényűző kastély mindenképpen megér egy látogatást.

Még egy barokk mestermű, a Tihanyi Bencés Apátság Tihanyban található. I. András király temploma koronázza a dombot, amit a város domináns vonásai közt tartják számon.

Az építészet felfedezése mellett az északi oldal a természet különlegességeinek is otthont ad. Itt található a Tapolcai-tavasbarlang is, ahol egy hajóra ülve fedezheted fel a természet művészetét, az elsüllyedt város utcáit!

 

DÉL: 

Ahogyan haladunk délre, az első város, amit érdemes meglátogatni, az Siófok! A 45 méter magas Víztorony szimbolizálja a tényt, hogy ez a legnagyobb város a környező területen. A toronyból madártávlatból nyílik kilátás a régióra, szemkápráztató panorámával, látványos hátteret biztosítva ezzel bármilyen fényképhez!

A Balaton déli partján általában július a leghangosabb hónap, hiszen Zamárdi szívében található a Balaton Sound Fesztivál!

Még egy érdekesség, hogy Fonyód egy olyan vízparti város, amely ásványvizéről híres, amelyet a horvát Jana cég palackoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr6016183738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása