MÁV kontra autóbérlés

2016. október 04. 15:24 - budgetnaplo

A nyárnak ugyan már vége, de a szeptemberi időjárás eddig nyarat idéző volt. Egy hete pedig még a Balaton déli partján is újra kinyitottak a büfék és a strandok, hogy az utószezonban odalátogatók élvezhessék még egy kicsit a jó időt, a napsütést.

Sokan erre az időszakra tervezik nyaralásukat vagy akár csak egy hosszú hétvégét, hiszen az utószezonban a legtöbb helyen kedvezményekkel várják az odautazókat és nem is kell akkora tömeggel számolni.

5132870274_13e931d767_o.jpg

Amit viszont sokan inkább kihagynának egy-egy nyaralás alkalmával, az az utazással járó nyűg, amit biztos vagyok benne, hogy már mindannyian többször átéltünk. Biztos ismerős mindenkinek a forró nyári napokon tömött vonatfülkékben eltöltött hosszas utazás egy-egy hétvégi napon. Hőség, tömeg, kellemetlen szagok és ha nem egy új típusú flirt vonatot fogtunk ki, akkor bizony a tisztaság is hagy némi kívánnivalót maga után. A menetidőt pedig a nyári, kora őszi időszakban gyakorlatilag csak tájékoztató jellegűnek tekinthetjük. Nagy előny, ha jó az állóképességünk, mert vasárnap délután nem ritka, hogy a visszaúton olyan zsúfoltak a vonatok egy-egy vonalon, hogy a 2-3 órás út jelentős részén állni kell.

Az idei nyáron négy alkalommal is volt „szerencsém” vonattal utazni, nagyjából 100 km-es távolságra, és kivétel nélkül minden alkalommal késtünk legalább 20-30 percet.

De nem kell feltétlenül a nyári főszezonban utazni, hogy kellemetlenségek érjék az embert. Ha például ezen a hétvégén szeretnénk a Balaton déli partján bármelyik Siófok után található településre utazni, kénytelenek vagyunk Siófoknál vonatpótló autóbuszra szállni, mely csatlakozására ráadásul többnyire 30-40 percet kell várni.

Mit tehetünk, hogy mindezt elkerüljük? Ha van autónk, az utazás jóval kényelmesebb lehet. De mitévők legyünk, ha az autóval utazást nem tudjuk megoldani?

11380247224_db1740cb84_o.jpg

Hazánkban az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő megoldás a rövidtávú autóbérlés. Lényegesen kényelmesebb és gyorsabb módja az utazásnak, nem kell menetrendeket bogarászni, rohanni a vonathoz, hogy ne késsük le. Mi osztjuk be az időnket, és kényelmesen, idegeskedés nélkül indulhatunk útnak.

Ráadásul anyagilag sem olyan megterhelő, mint gondolnánk. Vegyünk egy példát. Ha vonattal szeretnénk leutazni Zamárdiba egy hétvégére, az oda-vissza út egy főre 5.400 Ft-ra jön ki.

Egy Renault Clio vagy Opel Corsa típusú autót már nap 7150 Ft nettó áron megkaphatunk, így ha szombat-vasárnapra utazunk, nettó 14 300 Ft-al kell számolnunk. Jellemzően nem egyedül indul nyaralni vagy kirándulni az ember, így tegyük fel, hogy két fő utazik. Az egy főre eső költség így 7150 Ft-ra jön ki. Az ár már tartalmazza az autópálya matrica díját, így csak az üzemanyag költségekkel kell pluszban számolnunk.

Ha négyen ülünk autóba, akkor pedig már az egy főre eső költség kevesebb, mint ha vonattal utaznánk, tehát akár még pénzt is megspórolhatunk. A Budget autókölcsönzőnél ráadásul vannak hétvégi kedvezmények és szinte új autóval utazhatunk. Nem kell attól félnünk, hogy egy leharcolt járművet kapunk, ami lerobbanhat útközben. A bérlésekhez biztosítás is tartozik és Budapest területén belül akár ki is szállítják az autókat, hogy lakhelyünktől indulhassunk útnak.

77c012145e6a9377db08276485486929.png

A nyaralások, kirándulások célja, hogy kikapcsolódjon az ember, feltöltődjön és kipihenje a hétköznapok fáradalmait. Miért ne lenne maga az utazás is élmény, kellemetlen nyűg helyett?

Utazásához válassza a Budget autókölcsönzőt, kérje ajánlatunkat és tegye élvezetesebbé utazását egy szép, új autó bérlésével!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9711737541
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása