Nyári programajánló

2020. július 31. 17:00 - Sara Solti

Hévíz

A Gyógy-tó, Magyarország leghíresebb gyógyvárosának, Hévíznek a szívében található. A liliomokkal díszített gyógyító termálvíz elengedhetetlen a test és a lélek megújulásához. A pihentető szabadtéri gyógyfürdő élményén kívül ajánlott sétálni egyet a város körül, vagy egy rövid autóútra indulni Keszthelyre. Keszthelyen található a Festetics-kastély, amely egy barokk építészeti gyöngyszem, melyet zöldövezet és szökőkutak vesznek körül. Ez az elegáns palota mindenképpen megér egy látogatást!

 

Velence

A Balaton kistestvére, a Velencei-tó Budapesttől 42 km-re található, ahol három fő vízparti város áll. Velence, Gárdony és Agárd. A napsütés és a strandolás mellett a Székesfehérváron található Bory-vár is lenyűgöző élményt nyújt! Ezt a várat egy szobrász és építész építte több mint 40 nyáron keresztül, csupán a két kezükkel!

 

Balaton 

A Balatont, másnéven  Magyarország „tengerét” Európa legnagyobb tavának tekintik, amelynek mesébe illő  látványa van, és sok magyar választja kikapcsolódásra. Az úszás, a napozás és a vízi sportok mellett a bencés apátsági templom is kötelező látnivaló! Tihanyban a barokk remekmű, a Bencés Apátság temploma található. I. András király temploma megkoronázza a dombot, és káprázatos kilátással a város gyöngyszemének tekinthetjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr8916097644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása