Nyári programok autóval

2018. július 02. 14:55 - Budget blog

Fesztiválok, belföldi- és külföldi nyaralás, valamint egyirányú utak

Fesztiválok

A régió legnagyobb fesztiválja a Sziget Fesztivál, amit immár 25 éve minden augusztusban megrendeznek. A többszörösen díjazott rendezvény idén is erős zenekari felhozatallal örvendezteti meg a nagyérdeműt. A régióban nem csak Magyarországon találunk hasonlóan nagy volumenű fesztivált: a szerbiai EXIT hasonlóan magas színvonalú fellépőkkel (line-uppal) vár bennünket egy önfeledt bulizásra. A Péterváradon rendezett fesztivál mindössze bő három órára van Budapesttől, illetve, ha kedvünk – valamint időnk – engedi, akkor egy balkáni túrával összekötve beutazhatjuk a régiót. Ráadásul, ha most mész az EXIT fesztiválra, akkor 10% kedvezményt kapsz budgetes autóbérlésedből!

Belföldi vakáció

A nyár abszolút slágere a Balaton! A magyar tenger és környéke sok programmal kecsegtet egész nyáron, legyen szó strandolásról, biciklizésről vagy gasztro túráról. Budapest Siófok, valamint Budapest Keszthely távolság 1-2 óra, alatt levezethető. Persze a magyar Riviérán kívül is rengeteg program vár minket: hazánk borvidékei egész évben várják vendégeiket. Eger 1 óra 40 percre, Villány 2 órára, Tokaj 2 és fél órára, Szekszárd pedig másfél órára található Budapesttől. Akik pedig a kultúra iránti szomjukat csillapítanák, azoknak ajánljuk a pécsi Zsolnay-negyedet és programjait (2 óra 10 perc Budapestről), vagy a Debreceni Virágkarnevált, (2 óra 20 perc) valamint a Szegedi Szabadtéri Játékokat (2 óra).

Külföld nyaralás

A horvát tengerpart örök klasszikusnak számít. Az olyan monarchiai hangulatát idéző üdülővárosok, mint Opatija és Rijeka (kb. 5 óra Budapestről), az Isztriai félszigeten lévő Rovinj és Porec (6 óra) vagy a dalmát part egyik gyöngyszeme Zadar (6 óra) mind a magyarok kedvenc külföldi nyaralós helyei közé tartoznak. Ugyanakkor a szomszédos Szlovénia is elkápráztató: Portoroz, Piran és Izola nincs hat órára Budapestről. A szlovén tengerpartról mindössze 50 perc alatt eljuthatunk a már Olaszországban található, az Osztrák-Magyar Monarchia egyik ékkövének számító Trieszt városába. Ha nincs kedvünk lemenni egészen a tengerig, akkor a Bledi-tavat (5 óra) ajánljuk, és még a szlovén főváros is útba esik.

Reptéri autóbérlés és csak oda út

Ha reptéren vesszük át a már előre kibérelt autót, akkor fontos, hogy megadjuk a repülőgépünk járatszámát, mivel, ha késik a repülőnk, akkor a Budget megtartja nekünk az autót. Azonban, ha nincs járatszámunk, akkor sajnos nem tudják nekünk a megadott időpontnál tovább tartani az autót. A járatszám megadás kiemelten fontos 19 óra után, mert 20 óráig tart a munkaidő a kölcsönzőkben, utána 15 euró fizetendő a várakozásért, minden megkezdett órában. Bécsből indul a repülőd és kényelmesen szeretnél kiérni a reptérre? A Budget One-Way szolgáltatásnál az autó visszaútjáról már a Budget gondoskodik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr4114088029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása