7 hasznos mobil app autóvezetéshez

2017. december 13. 11:19 - Budget blog

Összeszedtünk nektek pár hasznos mobilalkalmazást, ami megkönnyíti az életeteket vezetés közben. Íme a Budget szubjektív listája:

 budget_app1.jpg

fotó: pexels.com

Waze

A Waze egy közösségi információ-megosztó alkalmazás, ami segít a navigációban, emellett valós idejű forgalmi információkat, valamint GPS adatokat ad. Működésének lényege, hogy az autósok viszik fel az adatokat a rendszerbe, ezzel segítve autós társaiknak elkerülni a dugókat, a traffipaxokat, a rendőrségi ellenőrzéseket és tippeket is adhatnak, addig ismeretlen menekülőútvonalakhoz. A használata hasonló, mint a Google Maps-é: megadjuk az úticélunkat, a rendszer pedig kijelöli a legalkalmasabb útvonalat. Ha pedig útközben egy váratlan balesetbe botlunk, akkor akár mi magunk is frissíthetjük a rendszer információit.

Alternatíva: Traffi Hunter – traffipax jelző, Google Maps – navigáció

Hudway

Az köztudott, hogy a kocsikban lévő sebességmérő nem a valós adatokat mutatja, az autógyárak – felelősség-kizárás miatt – direkt úgy állítják be a műszereket, hogy kevesebbet mutasson a valós adatnál. Pontosan ezért, jó, ha tisztában vagyunk vele, mennyivel megyünk, nehogy gyorsabban haladjunk a megengedettnél. (Arról, hogy mennyi időt „nyerünk” a gyorshajtással itt olvashattok.) A Hudway egy kifejezetten dizájnos megoldással kér magának helyett a többi hasonló app között: a szélvédő tövébe fektetett mobil képe a szélvédőn tükröződve egyfajta sufnituningos szem elé vetített kijelzőként - Head-Up Dipslay –  működik. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a kép, amit kivetít nappal nem annyira éles, mint éjszaka.

Alternatíva: Navier HUD, DigiHUD Speedometer

MyCar Locartor

A MyCar Locator egy alkalmazás, aminek segítségével elkerülhetjük azt a szituációt, hogy nem találjuk a leparkolt autónkat. Mindenkinek ismerős az az érzés, amikor egy plázában, Tesco-parkolóban a legnagyobb tumultus idején sikerül leparkolni és dolgunk végeztével nem találjuk az autót, aminek egyenesági következménye, hogy az ember a szívéhez kap, pedig csak egy sorral lejjebb tette le a járművet. Az app egy gombnyomásra beméri a kocsi helyzetét és a visszafelé úton – akár egy mezei navigációs alkalmazás – visszavezet az autóhoz.

Alternatíva: ParKing: megtalálni a kocsimat, Find My Car -GPS Locator

 budget_app2.jpg

fotó: pexels.com

Elsősegély–kisokos

A jogosítványhoz mindenkinek le kell vizsgáznia elsősegélynyújtásból, de mi van, akkor, amikor élesben történik baleset és nem egy bábun kell megmutatnunk a stabil oldalfekvést vagy az újraélesztést? A stressz hatására, még a legügyesebbek is leblokkolhatnak. Az is igaz, hogy nem életszerű, ahogy a sebesült mellett térdelünk és a telefonunkat nyomkodva próbáljuk kezelni a helyzetet, ugyanakkor a tudás felfrissítéshez és kisebb – nem élet-halál eseteknél – baleseteknél hasznos lehet.

Alternatíva: Elsősegély – Mit kell tennem?, Elsősegély lépések

Spritmonitor

A Spritmonitor alkalmazásban egyszerűen nyomon lehet követni az üzemanyagfogyasztást: belépés után megadjuk az autótípust és már láthatjuk is a fogyasztást. A rendszer kétféle lehetőséget nyújt. Az elsőnél az adatok mérésénél olyan szempontokat vesz figyelembe, mint az adott évszakot, milyen üzemanyagot használ a kocsi, mennyire elhasználtak az abroncsok stb. A másodiknál a felhasználók által felvitt és értékelt információk alapján számolja ki a fogyasztást azalkalmazás. .

Alternatíva: My Consumption, Fuelio

Autoguard

Az őrült orosz Youtube-os videókon megedzett közönség tudja, milyen hasznos lehet egy fedélzeti kamera a kocsiban. Aki nem akar egy külön kamerát venni erre a célra, annak ajánljuk a mobilra telepíthető Autoguard alkalmazást, ami rögzíti a sebességet, a helyszínt és magát az eseményt is. Hasznos kis feketedoboz tud lenni, ha egy koccanás után nem egyértelmű, ki volt a hibás.

Alternatíva: DashCam

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr3513495589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása