Legmenőbb filmes autók

2017. január 30. 10:04 - budgetnaplo

Ebben a blog bejegyzésben egy rövid listát készítettünk azokról az autókról, amelyek a régi, 80-as, 90-es évek kasszasiker filmjeiben szerepeltek és emlékezetessé váltak megjelenésük vagy valamely tulajdonságuk miatt. Elsősorban arra fókuszáltunk, hogy melyek voltak a legvagányabb, legmenőbb filmes autók akkoriban.

 

  1. DeLorean DMC-12 (81)

Ki ne ismerné a Vissza a Jövőbe trilógia legendás időgépét, a DeLorean-t?

Az autó elsősorban a különleges és formabontó, felfelé nyíló „sirályszárnyajtóiról” vált ismertté, meg persze arról, hogy a film trilógiában időgépként funkcionált. A legendás autóból a mai napig több száz működőképes példány van, elsősorban már rajongói klubbok és a film rajongói tulajdonában.

Előnye: Lehet vele időutazni…

Hátránya:  … de csak ha villámlik! Szóval elég elavult.

  1. Ferrari 308 GTSi

Szintén nem mai film a 80-as években forgatott Magnum sorozat. A filmben Thomas Sullivan Magnum-ot alakító Tom Seleckt autója egy Ferrari 308 GTSi volt. A Hawaii környezetbe jól beleillő piros Ferrari akkoriban mindenki álma volt (bár biztos vagyok benne, hogy a mai napig bárki örülne neki). Az autót egyébként Magnum csak használta, mert az egyébként a mesés Hawaii birtokot is uraló Robin Masters tulajdona volt.

Kevesen tudják, hogy a sorozatban feltűnt egy sötétzöld színű Ferrari is, ami szintén Robin Mastersé volt, de a teljes sorozatban csak egyetlen rész erejéig szerepeltették.

 

Előnye: Kabrió, így a Hawaii szigeteken a napsütést is élvezhetjük vezetés közben!

Hátránya: Mindig kölcsön kell kérni Robin Masters-től.

 

  1. 1970-es Dodge Charger

A Halálos Iramban sorozat első részében Vin Diesel autója egy 1970-es Dodge volt. A felturbózott 9,4 literes duplaturbós V8-as motor 2000 lóerős teljesítménnyel rendelkezik. Nem hiába mondta Vin Diesel a filmben, hogy „Ez a gépállat még nem látott hátsó lámpát!”.

Az autó egyébként a sorozat több részében is feltűnik, többek között a hetedik rész emlékezetes záró jelenetében is.

A 4. helyezett Ferrarival ellentétben a Dodge egy teljesen más életérzést sugall. Az autó a megtestesült fenyegető vagányság. Ehhez persze nagyban hozzájárult Vin Diesel karaktere, ami remekül passzolt az autócsodához!

 

Előnye: Csajozós, vagány, bivalyerős!

Hátránya: Legalább 45-ös karok kellenek hozzá, hogy jól mutasson benne az ember.

  

  1. KIT (Knight Rider)

Minden srác álma egy ilyen autó volt a 80-as években. KIT ugyanis nemcsak szinte elpusztíthatatlan volt, hanem beszélni is tudott. A Knight Industries Two Thousand a történet szerint egy gondolkodásra is képes mesterséges intelligencia, amit egy szuper autóba építettek. Ehhez párosult még az akkor szebb és jobb időket megélt David Hasselhoff karaktere, akik együtt alakítottak egy párost, két barátot. Az évekig futó sorozatot a mai napig vetítik a kábel tv csatornákon és a De Lorean-hez hasonlóan szintén gyakori szereplője az autó a rajongói klubbok találkozóinak.

 

Előnye: Törhetetlen, szupergyors, lehet vele beszélgetni.

Hátránya: A mesterséges intelligencia az eddigi filmtörténelem során nem sok jóra vezetett…

  

1.Batmobil (Batman – 1989-es filmből)

 Batman autója elsőként jóval a film előtt, 1939-ben bukkant fel a DC Comic Batman képregényének egyik számában. Mivel Batman nem rendelkezik olyan szokásos szuperhős képességekkel, mint a repülés, teleportálás, szuper gyors futás, stb. szüksége van egy stílusos járgányra, ami eljuttatja A-ból B-be.

A Batmobilnak is sok generációja volt az almúlt évtizedekben. A 60-as években még egy kabrio változatot is láthattunk az akkori sorozatban.

A legutóbbi Batman filmek Batmobil-ja inkább emlékeztetett tankra, mint bármilyen más járműre. A mi választásunk éppen ezért az 1989-es Tim Burton által rendezett film Batmobil-ja. Elegáns megjelenésű volt és a leginkább talán ez illett Batman klasszikus karakteréhez.

 

 Előnye: Ez egy Batmobil!

Hátránya: nincs hátránya, ez egy Batmobil!

 

 Persze a felsoroltakon kívül számos olyan filmbeli autó különlegesség volt, ami figyelemre méltó.

Ha esetleg van olyan, ami szerintetek kimaradt a listából, írjátok be a kommentbe!

 Archer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr6412168232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása