Ilyen, amikor először bérelsz autót

2017. február 21. 10:36 - budgetnaplo

  • Nincs büntetés, ha visszamondod a foglalásod

Ha mondjuk elmész kirándulni, és fővárosi lakosként el akarsz menni vidékre, vagy úgy döntesz, hogy feljössz vidékről Budapestre. Ha nincs autód, ilyenkor mit csinálhatnál először? Beléphetsz a Budget honlapjára vagy bármelyik autókölcsönzőjére, és foglalsz magadnak egy autót. És ezt miért csinálod ilyen bátran? Mert tőlünk hallottad régebben és most is, hogy nincs semmiféle büntetés azért, ha visszamondod a foglalásod. Nem szép dolog, ha utolsó pillanatban csinálod persze, de szíved joga, na meg a szervezésedé is.

 

  • Ellenőrizd a kocsit mielőtt még elindulsz vele

Odamész a „helyre”, ahonnan bérelted a kocsit, és a kocsi készen áll és vár rád. Mindent aláírsz, beugrasz a kocsiba és hopp el is indulsz, de észreveszel valamit indulás után, amit sem te, sem az értékesítő nem vett előtte észre. Hosszútávon mind a te problémád lehet, mert ha nincs kiírva egy ilyen karcolás és hiba, akkor mindenki azt fogja gondolni, hogy te csináltad ezt a karcolást, és nem feltétlenül kell rossz irányban gondolkodni, sajnos előfordul, hogy az emberek figyelmetlenek. Ezért te legyél ügyes és figyelmes, ellenőrizd a kocsit saját magad indulás előtt!

  • Tartsd meg a számlákat

Tudod mi az, hogy kaució ugye? Simán előfordulhat, hogy a rendszerrel történik valami probléma, vagy eltűnik valamilyen papírmunka, mert minden nap rengeteg bérlés történik, de fontos tudni, hogy ezek a cégek mind használnak egy rendszert, ahol az összes foglalást meg lehet találni számla vagy számlaszám alapján. Tehát ha te elteszed a számláidat rendesen, akkor semmiképp sem akadhat gondod a kaucióval és egyebekkel még akkor is, ha az értékesítők elbénáztak valamit...

  • Hozd vissza időben

Amikor mész visszaadni az autót, legyél tuti biztos abban, hogy időben visszaviszed. Ennek sok oka van, de a legfontosabb az, hogy valaki valószínűleg lefoglalta már azt az autót, és arra vár, hogy te visszatérjél, és átvegye, a másik meg, hogyha késel, azt sajnos kiszámlázhatják, mert km-ben és időben is többet van nálad a kocsi a megbeszélt időnél. Valamint nem illik váratni senkit sem, szóval vidd vissza a kocsit időben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr2712277623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása