Mikor és miért érdemes autót kölcsönözni?

2017. február 06. 11:21 - budgetnaplo

Vannak olyan élethelyzetek, amikor a legjobb megoldás az autóbérlés. A kölcsönzésnek számos előnye van, akár üzleti, akár magáncélból van szükségünk gépkocsira. A hosszabb távú bérlés a cégeknek ajánlott, a rövid távú pedig a magáncélból használt gépjárművek esetén javasolt.

A vállalkozásoknak általában több autóra is szükségük van, amelyekkel megkönnyíthetik alkalmazottaik, felsővezetőik dolgát a munkahelyre való bejárás vagy egy-egy rendezvény, találkozó során. Az egyik legnagyobb előny az, hogy a cégek számára az autóbérlés költségként leírható, az ÁFA visszaigényelhető, a bérleti díjban pedig minden felmerülő költség benne van. Egy korábbi bejegyzésünkben (itt) már beszéltünk konkrétan a számokról és megmutattuk, mennyit lehet spórolni a bérelt gépkocsikkal.

blog1_1.jpg

Ha nincs saját gépjárművünk, mert tömegközlekedés szempontjából ideális helyen lakunk, és csak időnként utazunk vidékre vagy külföldre, akkor valóban nem érdemes saját autót tartanunk. Egy gépkocsi csak veszít az értékéből, ha többet pihen a garázsban vagy a parkolóban, mint amennyit használatban van, a fenntartás költségeit pedig folyamatosan fizetni kell. Célszerű erre a néhány napra vagy hétre autót bérelni, hiszen így sokat lehet spórolni. Az is előfordul, hogy a saját autó például éppen kötelező szervizelés alatt áll, akkor is egyszerű és gyors megoldás a rövid távú, akár néhány napos autókölcsönzés. A nagy autókölcsönzők esetében a bérleti díj tartalmazza az autópályadíjat, a kötelező biztosítást és a casco-t, így ezek miatt sem kell aggódnia az embernek. Az egyedüli pluszban felmerülő költség a tankolás.

blog2_1.jpg

Tehát egy vállalkozás elindításánál vagy saját cég kiadásainak csökkentésénél érdemes utánanézni a hosszú távú flottakezelésben rejlő lehetőségeknek. Kirándulások, nyaralások előtt pedig a kényelmes utazás érdekében célszerű megnézni az autókölcsönzők rövid távú ajánlatait, és kiválasztani az igényünknek megfelelő járművet, amelyet néhány kattintással le is tudunk foglalni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budgetnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr4312187658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása